info@mauricejonas.nl

Wie ben ik?

Mijn naam is Maurice Jonas.
Wat in 2011 begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid naar een ware passie voor fotografie.

Vanaf jongs af aan heb ik in allerlei bandjes gespeeld. Het was daarom een logische stap om met concertfotografie te beginnen aangezien ik een hoop mensen uit de muziekwereld kon en graag naar concerten ging. Ik begon in kleine cafes kleine bands te fotograferen.

In 2015 startte ik met werken voor het online metal magazine Pitkings. Dankzij het magazine kreeg ik toegang tot grotere cafes, zalen en festivals. Concertfotografie was 1 van mijn eerste passies qua fotografie en ik zal dit altijd blijven doen. Zo fotografeer ik elk jaar op Baroeg Open Air, een festival in Rotterdam met gemiddeld 10.000 bezoekers.

In 2015 heb ik extreme macro ontdekt. Door een microscoop op mijn lens te monteren kon ik foto´s van insecten maken die je met een normale macrolens niet kan maken. Ik ontdekte een fascinerende nieuwe wereld en tot de dag van vandaag verbaas ik me elke keer weer door de creaties van moeder natuur.

Tegenwoordig ben ik het meest bezig met het maken van portretfoto´s. Ik hou ervan om creatief met flitsers om te gaan, zowel in de studio als op locatie.
Tevens combineer ik landschap-architectuur foto´s met studio fotografie om zo mijn unieke landschapsportretten te creëren.

Photoshop is ook een grote passie voor me. Ik vind het heerlijk om in Photoshop comosities te maken met behulp van mijn eigen fotos. Door diverse fotos te combineren en bewerken creëer ik nieuwe beelden die soms alleen maar in je fantasie kunnen bestaan.

Neem eens rustig een kijkje op mijn website.